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Rendimientos:
4 porcion(es)
Tiempo de Preparación:
10 mins
Tiempo de Cocción:
30 mins
Comida tipo:
Sopas
Clasificación:
Average FatSecret member ranking Valoración promedia en la comunidad FatSecret
por el miembro: gracemleone

Red Lentil Soup

Healthy vegetarian lentil soup that's the perfect winter warmer.

Ingredientes

Instrucciones

  1. Chop onion, tomato and carrot. You don't have to cut them up too small because in the end you will use a blender.
  2. Sauté onions in olive oil or cooking spray until transparent.
  3. Add carrots, sauté for a minute or so, add tomatoes, sauté for a couple of minutes more.
  4. Add lentils.
  5. Add water. Boil. Add a little salt, or you can skip the salt. Add cayenne pepper or red pepper flakes (optional).
  6. When the carrots are soft (boil about 15-20 minutes), pour everything in a blender. Blend until smooth.
  7. Pour contents back into the pot, if the soup is too thick you can add some more water, but it shouldn't be too watery either. Boil for a another minute.
  8. Serve with or without a dash of fresh lemon juice.
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Revisiones 
Lentils, like other legumes, are perhaps the best food source of slowly-digested carbohydrate and resistant starch. Essentially, this means that they contain starch which is slowly converted to glucose, and starch which is not digested in the small intestine at all. At least one study has shown that replacing more rapidly-digested carbohydrates with legumes improved glycemic control in diabetics. Consuming foods high in resistant starch may also improve colon health, including promoting healthy bowel flora. Resistant starch may even improve insulin sensitivity and absorbtion of minerals such as calcium.
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01 abr. 14 por el miembro: burchhaven
healthy but high carb,
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22 mar. 13 por el miembro: yankgal46
I am addicted to this soup.
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06 nov. 12 por el miembro: MandyK
Very good, I would do a few things different to cut the sodium.. but otherwise what a great treat
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07 oct. 12 por el miembro: bugcakes
Very tasty, and excellent source of proteins with minimal fat!
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18 sep. 11 por el miembro: agdonis
yummmy
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15 sep. 11 por el miembro: jdlew

     
 

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Resumen Nutricional:

Hay 199 calorías en una porción de Red Lentil Soup.
Desglose de Calorías: 8% grasa, 66% carbh, 26% prot.

Info. Nutricional
Tamaño de la Porción
por porción
por porción
Energía
834 kj
199 kcal
Proteína
12,99g
Carbohidratos
33,39g
Fibra
15,8g
Azúcar
3,18g
Grasa
1,82g
Grasa Saturada
0,268g
Grasa Trans
0g
Grasa Poliinsaturada
0,471g
Grasa Monoinsaturada
0,946g
Colesterol
0mg
Sodio
600mg
Potasio
608mg
10%
de IDR*
(199 cal)
10% IDR
Desglose de Calorías:
 
Carbohidrato (66%)
 
Grasa (8%)
 
Proteína (26%)
*Basado en un IDR de 2000 calorías

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